Bird Mountain Farm

Bird Mountain Farm (BMF) är en naturnära och fridfull häst- och fårgård i Lintuvuori vid gränsen mellan Bötom och Kristinestad. Gården ägs av Tiia Alanco-Enholm och Kim Enholm. Tiia är fysio- och ridterapeut och tävlar i dressyr, Kim är husbyggare till yrket.

etusivu1BMF:s specialitet är ridterapi. Tiia är utbildad ridterapeut (SRT) från Ypäjä. Ridterapiklienternas behov beaktas i stallet. Hästarna är tränade och lugna, och man kommer upp på hästryggen med hjälp av en stadig ramp.   

 På BMF får du ridlektioner i smågrupper (3–5 ekipage) på ridbanan, i manegen eller i terrängen. Förutom dressyr-, hopplektioner och terrängridning kan du dessutom delta i en kroppsmedveten ridlektion, där vi fördjupar oss i ryttarens sits och känsla på hästryggen.  

Läger och kurser ordnas på BMF året runt. Bland annat kurser i hästskötsel för barn, specialläger för funktionshindrade och olika kurser för vuxna.  

På gården finns det förutom hästar också får av finsk lantras. Fårprodukter kan du köpa direkt på gården. Fåren äter av skörden från våra egna ekologiska åkrar, och på somrarna är de landskapsvårdare i Kristinestad. 

Sociala medier