Gården

Gården som ägdes av Tiias föräldrar övergick till Tiia och Kim vid generationsväxlingen hösten 2010. Tiia har varit hästflicka sedan 7-årsåldern och har deltagit i arbetena på gården ända från barndomen. Kim har som barn skött sin fasters kor och sitt eget grönsaksland. Eftersom båda tycker väldigt mycket om djur och natur var det en naturlig lösning att fortsätta med gården. 

maatila1Sommaren 2011 fick fåren ett fint nytt fårhus, och samma år blev Tiia färdig ridterapeut.  Två drömmar gick i uppfyllelse!  

”Jag njuter av att få vara självständig och planera mitt eget arbete. Det är roligt att arbeta med djuren: det är utmanande, men samtidigt mycket givande. Så är det också med funktionshindrade. På gården ser man resultat av sitt arbete. Jag tycker om naturen och utearbeten, och att göra något fysiskt.  Jag blir glad varje dag när jag går till stallet på morgonen och hästarna gnäggar när de ser mig. Man blir också på gott humör då djuren är nöjda och mår bra. Klienter och kunder som kommer underfund med och lär sig nya saker är saltet i det här arbetet. Jag njuter också när jag ser en vacker soluppgång eller andra naturens ”under”. På kvällen när jag ger hästarna hö och hör deras lugna, jämna tuggande slappnar jag av och njuter.”  Tiia